Lietadlo amerického námorníctva nezvládlo pristátie a skončilo v zálive

Hliadkové lietadlo amerického námorníctva P-8A vyšlo z pristávacej dráhy a havarovalo. Skončilo v Havajskom zálive a na miesto boli privolaní záchranári.

Snímka obrazovky 2023-11-21 083042 Hliadkové lietadlo amerického námorníctva P-8A vyšlo z pristávacej dráhy a havarovalo. Reprfoto: X

Incident sa odohral na základni Kaneohe Bay. Základňa sa nachádza približne 26 kilometrov od Honolulu na ostrove Oahu.

Meteorológ Národnej meteorologickej stanice v Honolulu priblížil, že v čase incidentu bolo v oblasti zamračené a daždivé počasie, pričom viditeľnosť sa pohybovala na úrovni 1,6 kilometra.

Záchranári sa po príchode od vojakov dozvedeli, že všetkých deväť ľudí na palube stroja sa bezpečne dostalo na breh a nikto nebol zranený, uviedla pre agentúru AP hovorkyňa pohotovosti v Honolulu Shayne Enrightovú.

Boeing P-8A sa často používa na vyhľadávanie ponoriek, prieskum a zhromažďovanie spravodajských informácií. Toto lietadlo patrí hliadkovej letke so základňou na ostrove Whidbey v americkom štáte Washington na západnom pobreží USA. Hliadkové eskadry mali v minulosti základňu na havajskom ostrove Oahu, ale teraz sa na Havaj nasadzujú len na rotačnom princípe.

(ap, x, tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok