Cestujúci vlakom z Košíc do Bratislavy a späť si môžu dať zmerať tlak

Cestujúci si vo vybraných vlakoch môžu nechať zmerať krvný tlak aj cholesterol, a to v spoločenskom vozni zaradenom na expresných vlakoch medzi Bratislavou a Košicami. Ide o akciu Železničnej spoločnosti Slovensko zameranú na prevenciu a podporu zdravia.

„Už dávno neplatí, že vysoký tlak a cholesterol sa týkajú len starších ročníkov. Naopak, evidujeme stále viac prípadov infarktu myokardu u mladších ročníkov. Aj preto sme privítali možnosť stretnúť sa s ľuďmi aj vo vlaku,“ uviedla správkyňa Slovenskej nadácie srdca Ivana Šoóšová.

Dobrovoľníkov zo Slovenskej nadácie srdca a občianskeho združenia Únia pre zdravšie srdce možno stretnúť v utorok vo vlaku Ex 609 a ďalšie tri dni okrem Ex 609 aj vo vlaku Ex 602. „Spoločenský vozeň ZSSK sa opäť premení na miesto, ktoré chce pomáhať,“ skonštatoval Karol Martinček, člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok