Pri požiari ubytovne v Kazachstane prišlo o život najmenej 13 ľudí

Pri požiari ubytovne v Kazachstane prišlo o život najmenej 13 ľudí. Požiar vypukol vo štvrtok pred východom slnka v najväčšom kazašskom meste Alma-Ata.

„Pri obhliadke a likvidácii požiaru bolo objavených 13 mŕtvych, ich totožnosť sa zisťuje,“ uvádza sa vo vyhlásení úradov. Predpokladanou príčinou smrti je otrava oxidom uhoľnatým.

Požiar v budove v centre mesta bol nahlásený krátko po 05.30 h miestneho času. Hasiči dorazili o sedem minút. V čase požiaru, ktorý vypukol na prízemí trojposchodovej budovy, sa v ubytovni zdržiavalo 72 ľudí, z ktorých 59 sa evakuovalo do bezpečia. Požiar, ktorého príčina sa vyšetruje, bol zlikvidovaný o 06.22 h.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac