Vlaková doprava v okolí Moskvy bola narušená „v dôsledku špeciálneho opatrenia v súčinnosti s hnutím odporu“

Vlaková doprava v okolí Moskvy bola narušená „v dôsledku špeciálneho opatrenia v súčinnosti s hnutím odporu“, uviedla ukrajinská vojenská rozviedka.

Vo videu zverejnenom na sociálnych sieťach je vidieť osobu, ktorá podpálila dve elektrické skrine, ktoré slúžia na prevádzku železnice.

„Narušenia prevádzky železníc sú v Rusku čoraz častejšie,“ napísala HUR pod video.

Podľa tajnej služby zhorela jedna reléová skrinka pri obci Lazenki v Novoperedelkinskom okrese na okraji Moskvy. Ďalšia zhorela južne od Moskvy pri obci Artemevo, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov od moskovského medzinárodného letiska Domodedovo. Ide o „dôležité úseky ruských železníc v Moskovskej oblasti“, uviedla HUR.

Začiatkom novembra štátne Moskovské železnice informovali, že v Riazanskej oblasti sa vykoľajil nákladný vlak, v dôsledku čoho z koľají vypadlo 19 vagónov. Podľa ruských kanálov na Telegrame miestni obyvatelia uviedli, že v čase, keď sa vlak vykoľajil, počuli výbuchy.

(kyiv independent)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac