Šesť moslimských študentov začalo v kine tlieskať pri zmienke o vraždení židov

Šesť moslimských študentov začalo v kine tlieskať pri zmienke o vraždení židov. Incident sa odohral ešte 30. januára vo Wiesbadene v nemeckej spolkovej krajine Hesensko.

Žiaci podľa svedkov mali vstať a tlieskať po vete: „Pod vládou nacistov bolo zavraždených šesť miliónov židov“.

Podľa hesenského ministra školstva Michaela Ashelma takýto prípad nemá obdobu a verejnosť uistil o vyvodení dôsledkov. „Tento neprípustný incident bude mať nemilosrdné následky,“ povedal.

Bild informuje, že žiakov na 14 dní vylúčili z vyučovania. Mestský Úrad verejného žalobcu sa prípadom začal zaoberať ako podnecovaním k nenávisti.

Žiaci sa údajne plánujú židovskej obci za svoje nevhodné správanie ospravedlniť.

(bild)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac