Ministerstvo práce je pripravené poskytnúť pomoc ľuďom zasiahnutých štvrtkovým zemetrasením na východe Slovenska

Ministerstvo práce je pripravené poskytnúť pomoc ľuďom zasiahnutých štvrtkovým zemetrasením na východe Slovenska. Deklaroval to šéf rezortu Erik Tomáš.

„Východ Slovenska opäť zasiahlo zemetrasenie. Síce slabšie ako to v minulom roku, ale ľudia sú vystrašení. Aktivizovali sme úrady práce v Humennom, Vranove nad Topľou a Stropkove, ktoré už komunikujú so starostami postihnutých obcí. Sme pripravení poskytnúť pomoc vrátane psychologickej,“ skonštatoval minister.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac