Biden a Trump podľa očakávaní zvíťazili v primárkach svojich strán v Michigane

Joe Biden a Donald Trump podľa očakávaní zvíťazili v utorňajších prezidentských primárkach svojich strán v americkom štáte Michigan. Vyplýva to z odhadov agentúry AP aj mnohých ďalších amerických médií založených na analýze dosiaľ sčítaných vyše 30 percent hlasov.

trump biden Donald Trump a Joe Biden. Foto: TASR/AP

Biden porazil v demokratických primárkach minnesotského kongresmana Deana Phillipsa, ktorý je jeho jediným významnejším súperom v boji o nomináciu Demokratickej strany do novembrových prezidentských volieb.

Trump zase v republikánskych primárkach predstihol bývalú veľvyslankyňa USA pri OSN Nikki Haleyovú, a to podľa čiastkových výsledkov s náskokom vyše 30 percentuálnych bodov.

(tasr, ap)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac