Pri požiari v istanbulskom nočnom klube zahynulo najmenej 29 ľudí

Pri požiari v istanbulskom nočnom klube zahynulo najmenej 29 ľudí. Stalo sa tak počas denných rekonštrukčných prác. Guvernér Istanbulu Davut Gül predpokladá, že obete sa podieľali práve na nich.

419374254_2473490752860059_5878396891702343847_n Foto: Požiar nočného klubu v Istanbule. Reprofoto/X

V súvislosti s požiarom zadržali šesť ľudí, uviedla kancelária guvernéra mesta. Sú medzi nimi traja administratívni pracovníci, manažér nočného klubu a šéf renovačného tímu. Príčina incidentu zatiaľ nie je zrejmá.

Nočný klub Masquerade poskytuje priestor s kapacitou 4-tisíc ľudí s DJ vystúpeniami a pódiovými show niekoľkokrát týždenne, uvádza sa na jeho webovej stránke.

(reuters, bbc)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac