Schválenie novej vojenskej pomoci v Snemovni reprezentantov USA „bráni západnú civilizáciu“, vyhlásil izraelský premiér

Schválenie novej vojenskej pomoci v Snemovni reprezentantov USA „bráni západnú civilizáciu“, vyhlásil izraelský premiér Benjamin Netanjahu.

Balík zákonov prijatý americkou snemovňou zahŕňa 13 miliárd dolárov na vojenskú pomoc pre Izrael v jeho vojne proti Hamasu. „Kongres USA práve drvivou väčšinou prijal zákon o pomoci, ktorý si veľmi ceníme a ktorý demonštruje silnú podporu oboch strán (v americkom Kongrese) pre Izrael a bráni západnú civilizáciu. Ďakujeme vám priatelia,“ napísal Netanjahu na sieti X.

Podľa izraelského ministra zahraničných vecí Jisraela Katza je rozhodnutie z Washingtonu „jasným odkazom pre našich nepriateľov“, ako aj dôkazom silných vzťahov a strategického partnerstva medzi Izraelom a USA.

„Dúfam, že čoskoro prejde v Senáte,“ uviedol Katz na sociálnej sieti. Poďakoval sa zároveň republikánskemu predsedovi Snemovne reprezentantov Mikeovi Johnsonovi i lídrovi demokratickej menšiny v dolnej komore amerického Kongresu Hakeemovi Jeffriesovi.

(tasr, afp)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac