Manželka poradcu Šutaja Eštoka nezomrela na následky pádu, ale utopenia

Manželka poradcu Šutaja Eštoka nezomrela na následky pádu, ale utopenia. Tragédia sa stala 10. apríla vo Veľkom Mederi. Poradca ministra vnútra pre vnútornú bezpečnosť Ladislav Csémi sa práve v tom čase nachádzal v Michalovciach, kde sa na druhý deň malo uskutočniť zasadanie vlády.

Mŕtvu 44-ročnú ženu s rozbitou hlavou našla večer po desiatej jeho dcéra. Záchranári sa ju snažili oživiť, no bezvýsledne. Krajská kriminálka Trnavy vyšetruje prípad ako zabitie. „Z predbežnej pitvy vyplýva príčina smrti zadusenie utopením. Čaká sa na závery znaleckého posudku,“ uviedol Mojmír Huna z Krajskej prokuratúry v Trnave.

Lekár nevylúčil cudzie zavinenie. „Polícia naďalej vykonáva potrebné procesné úkony za účelom objasnenia príčiny úmrtia osoby. Vzhľadom k tomu, že doposiaľ nie sú zrejmé výsledky znaleckého skúmania a v súčasnosti ide o neverejné trestné konanie, polícia nebude až do ukončenia vyšetrovania poskytovať čiastkové informácie o vykonaných úkonoch ani predbežných záveroch vyšetrovania,“ povedala policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

(markíza)