„Nechcelo sa mi zastaviť.“ Okresná prokurátorka štátu New York odmietla zastaviť policajtom, keď prekročila rýchlosť. Namiesto toho prišla domov a kontaktovala šéfa polície s tým, že „sa jej nechcelo zastaviť“, a žiadala, aby ju policajti „nechali na pokoji“.

V zóne s najvyššou povolenou rýchlosťou približne 55 kilometrov za hodinu išla prokurátorka okresu Monroe Sandra Doorleyová takmer 90 kilometrov za hodinu. Policajti ju nasledovali až domov, pretože im odmietla zastaviť s tým, že jej dom je „len tu na konci ulice“.

Keď ju policajt informoval, že prekročila povolenú rýchlosť o 20 míľ za hodinu, na zázname, ktorý zverejnila polícia mesta Webster, vidno, ako Doorleyová povedala: „Je mi to jedno.“ Následne zavolala náčelníkovi websterskej mestskej polície Dennisovi Kohlmeierovi.

„Môžete im, prosím, povedať, aby ma nechali na pokoji?“ opýtala sa ho.

Prokurátorka pôvodne tvrdila, že nevidela sirény, neskôr svoju výpoveď zmenila tak, že „necítila na to, aby som zastavila na Phillips Road o 5.30 ráno“.

Na policajtovo vysvetlenie, že si len robil svoju prácu, reagovala slovami „Poznám zákon lepšie ako vy“, nazvala ho „kreténom“ a pochválila sa mu tým, že je prokurátorka.

(daily mail)

Nové správy

Zrovnoprávnením výhodnejšieho predčasného dôchodku s tým klasickým sa vyhovelo zamestnávateľom aj Európskej komisii. Inak by hrozilo nevyplatenie časti peňazí z plánu obnovy. Uviedol to Erik Tomáš s tým, že v oboch prípadoch bude mesačná penalizácia 0,5 percenta.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Slovensko počas uplynulej vykurovacej sezóny zaznamenalo o takmer jedno percento vyššiu spotrebu zemného plynu oproti predchádzajúcej zimnej sezóne. Spotreba vzrástla napriek tomu, že priemerná teplota bola v tejto vykurovacej sezóne vyššia o takmer 1,7 stupňa v porovnaní s päťročným priemerom.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Jeden z členov etickej komisie môže byť nominovaný cirkvami, sťažoval sa Hlina v rozprave k RTVS. Bývalý predseda Kresťanskodemokratického hnutia tvrdí, že koalícia „vchádza do vôd, ktoré môžu byť nebezpečné“.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Švajčiarska polícia zakročila proti desiatkam propalestínskych študentov, ktorí protestovali proti vojne v Pásme Gazy na Univerzite v Berne. Polícia zakročila na žiadosť vedenia vysokej školy, ktorá označila obsadenie univerzitných priestorov za „neakceptovateľné“.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Európska únia vyzvala Izrael, aby okamžite ukončil svoju vojenskú operáciu v meste Rafah na juhu Pásma Gazy. Varovala, že ak tak neurobí, skomplikuje to vzťahy s Úniou.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ministerstvo zdravotníctva mení pravidlá reformy nemocníc, a to v spolupráci so zdravotnými poisťovňami, poskytovateľmi a ďalšími zainteresovanými stranami. Reforma zostáva v platnosti, posúvajú sa len vybrané časti a termíny v čase, aby na seba logicky nadväzovali.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ministerstvo kultúry dalo firme BDO Audit preveriť prideľovanie dotácií z čias exministerky Natálie Milanovej a Silvie Hroncovej. Externá firma môže na audite zarobiť 80-tisíc eur.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Izraelská armáda zabila pri útoku na juhu Libanonu ďalšieho z veliteľov Hizballáhu. Husajn Ibrahím Makkí mal byť podľa Jeruzalema zodpovedný za plánovanie a vykonanie niekoľkých útokov namierených proti izraelským civilistom a územiu Izraela.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Martinu Šimkovičovú zatiaľ nebolo veľmi za čo odvolávať. Sú tu síce menšie kauzičky typu prenájmu kaštieľa v Budmericiach vernému Machalovi, nečakané personálne zmeny na nižších riadiacich pozíciách (Bibiana), prípadne trápne vyjadrenia jej podriadených (znova Machala). Ale to nie sú veci, za ktoré by mala opozícia iniciovať odvolávanie ministerky.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Palestínčania si pripomínajú Pamätný deň nakby. Počas prvej arabsko-izraelskej vojny v roku 1948 po vyhlásení štátu Izrael bolo vysídlených vyše 700-tisíc Palestínčanov.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ukrajina presunula svojich vojakov z východu Charkovskej oblasti, kde sa ruskej armáde darí postupovať od spustenia minulotýždňovej ofenzívy.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Južná Kórea by mohla byť partnerom Slovenska pri výstavbe jadrových elektrární, uviedol počas pracovnej cesty v tejto ázijskej krajine minister zahraničných vecí Juraj Blanár. Súvisí to so zámerom postaviť v Jaslovských Bohuniciach nový jadrový blok.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Slovenskí hokejisti dnes zvíťazia nad Poľskom 5:1. Tvrdí to poľský hokejový web polishpuck.com, ktorý pred MS v Ostrave prognózoval všetky zápasy Poliakov v ostravskej skupine aj s výsledkami.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

STVR umožní lepšie hospodárenie i modernizáciu a kritický, širokospektrálny pohľad na javy v spoločnosti, povedala ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Parlament rokuje v prvom čítaní o návrhu zákona o Slovenskej televízii a rozhlase.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Biely dom pokračuje v dodávkach zbraní pre Izrael v hodnote jednej miliardy dolárov, oznámila Bidenova administratíva Kongresu USA. Minulý týždeň pritom federálna vláda zastavila dodávku bômb v dôsledku obáv z ofenzívy v Rafahu.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Na diaľnici D2 pred tunelom Sitina v smere zo Stupavy sa zrazilo viacero vozidiel. Na mieste sa tvorí kolóna. Prejazdný je len odstavný pruh, vodiči musia v tomto úseku počítať so zdržaním.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Každý ôsmy Európan žije v oblastiach, v ktorých hrozia povodne, uvádza správa Európskej agentúry pre životné prostredie (EEA) so sídlom v dánskej Kodani. Agentúra preto vyzvala na prijatie opatrení na obmedzenie „zdravotných rizík klimatickej zmeny“.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Do diskusie k návrhu zákona o Slovenskom rozhlase a televízii sa prihlásilo 40 rečníkov. Poslanci v úvode rokovania odhlasovali skrátenie diskusie. V prvom čítaní sa má o vládnom návrhu rokovať 24 hodín. Čas sa tak prerozdelí medzi jednotlivé poslanecké kluby.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Na začiatku parlamentnej schôdze o RTVS stál Matovič s jeho poslancami s prelepenými ústami pri rečníckom pultíku, pri ktorom mala úvodné slovo ministerka kultúry Martina Šimkovičová. Držali pritom plagát s nápisom „Koniec slobody slova v RTVS“.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Tempo ruskej ofenzívy v Charkovskej oblasti sa spomalilo, zrejme z dôvodu novej taktiky Moskvy či značných strát, hodnotí americký think tank Inštitút pre štúdium vojny (ISW).

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Progresívne Slovensko postavilo kampaň do eurovolieb na tom, že udržia Slovensko v EÚ. Ide však o ničím nepodložené strašenie voličov, tvrdí Richard Sulík.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Poslanci parlamentu začali rokovať o vládnom návrhu zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Prijatím nového zákona zanikne súčasné verejnoprávne médium Rozhlas a televízia Slovenska a vznikne nová Slovenská televízia a rozhlas.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Posledných päť rokov bolo pre Európsku úniu najhorším obdobím, počas ktorého bolo prijatých najviac zlých rozhodnutí. Tvrdí to poslankyňa Európskeho parlamentu Monika Beňová. Najbližších päť rokov bude podľa nej zásadných, pretože úniu čakajú „absolútne dramatické rozhodnutia.“

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Severokórejský líder Kim Čong-un vyzval na „epochálnu zmenu“ v prípravách na vojnu dosahovaním cieľov stanovených pri výrobe vojenského arzenálu. Kim vyjadril počas inšpekcie taktického raketového systému spokojnosť nad tohtoročnými výrobnými výsledkami severokórejských obranných závodov.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Počas nočných útokov na polostrov Krym zničila ruská obrana všetkých desať rakiet ATACMS s dlhým doletom, ktoré ukrajinské sily vypálili. Vyhlásilo to ruské ministerstvo obrany.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

V Kysuckom Novom Meste vznikne nová výrobňa priemyselných prietokových batérií. Spoločnosť INO-HUB Energy do nej plánuje investovať viac ako päť miliónov eur.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Volodymyr Zelenskyj podľa zdrojov zo španielskej kráľovskej rodiny zrušil svoju piatkovú návštevu Madridu. Ukrajinský prezident sa mal stretnúť so španielskym kráľom Filipom VI. a v pláne bolo aj stretnutie s premiérom Pedrom Sánchezom, aby podpísali dohodu o bezpečnostných otázkach.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Prešovský samosprávny kraj (PSK) potvrdil memorandom spoluprácu so Zakarpatskou oblasťou Ukrajiny. Pripravujú spoločné Európske zoskupenie územnej spolupráce (EZÚS) SK-UA.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Dnes bude na Slovensku jasno až polooblačno, popoludní v horských oblastiach miestami prechodne zväčšená oblačnosť a výnimočne aj prehánky. Na svojom webe o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Ruský prezident Vladimir Putin ocenil úprimnú snahu Pekingu pomôcť vyriešiť krízu na Ukrajine. Uviedol to pre čínske médiá pred návštevou Pekingu v rozhovore, ktorý bol zverejnený v stredu.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Bratislava bude v stredu spolu s ďalšími 14 mestami Slovenska dejiskom Noci literatúry 2024. Účasť na 16. ročníku prisľúbili Jana Oľhová, Jana Kovalčíková, Richard Stanke či Robert Roth. Herci budú čítať úryvky zo slovenských prekladov kníh súčasných európskych autorov.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Švédsko je pripravené zvážiť vyslanie vojakov na Ukrajinu, ak sa na tom dohodnú členské štáty NATO. Novinárom to povedal švédsky minister obrany Paul Johnson.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken vystúpil v kyjevskom bare. Pripojil sa k miestnej kapele, ktorá hrala skladbu Neila Younga „Rockin‘ in the Free World“ [Rockovať v slobodnom svete, pozn. red.].

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Najvyšší súd v Rwande zakázal predstaviteľovi opozície kandidovať v prezidentských voľbách. V utorok zamietol jeho odvolanie, ktorým sa domáhal zrušenia svojich viac ako desať rokov starých odsúdení.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Policajné cvičenie obmedzí v stredu dopravu v Dubnici nad Váhom. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Taiwan zaznamenal vo svojom okolí 45 čínskych lietadiel a 6 plavidiel počas uplynulých 24 hodín. Oznámilo to v stredu tamojšie ministerstvo obrany s tým, že od začiatku roka ide o rekordné číslo v počte takýchto preletov za jediný deň.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Spoločnosť Boeing môže byť v USA stíhaná v súvislosti s dvoma veľkými haváriami svojich lietadiel 737 MAX z rokov 2028 a 2019, pri ktorých zahynulo dovedna 346 ľudí. V utorok o tom rozhodlo americké ministerstvo spravodlivosti.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Iránsky režisér Rasúlof žiada svetových filmárov o podporu jeho kolegov v Iráne. Z Iránu tajne utiekol, a to len pár dní potom, ako ho tam odsúdili na osem rokov väzenia za obvinenia týkajúce sa ohrozenia národnej bezpečnosti.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Bidenova administratíva údajne chystá pre Izrael novú zásielku zbraní za viac ako miliardu dolárov. Agentúre AP to v utorok večer miestneho času povedali traja nemenovaní poradcovia členov Kongresu.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok

Rada EÚ sa rozhodla rozšíriť sankcie na Irán za jeho vojenskú pomoc ruských silám bojujúcim na Ukrajine, ako aj ozbrojeným skupinám na Blízkom východe a v oblasti Červeného mora.

Zobraziť viac 
Prejsť na článok
Nahrávam...
Ďalšie články