Kremeľ odsúdil streľbu na Fica a zaželal mu skoré uzdravenie

Kremeľ vo štvrtok odsúdil atentát na premiéra Roberta Fica ako absolútne neprijateľný a zaželal mu skoré uzdravenie. "Prirodzene tento útok najdôraznejšie odsudzujeme," uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov.

„Považujeme ho za absolútne neprijateľný. Je to obrovská tragédia. Dúfame, že sa z toho pán Fico dostane a čo najskôr sa zotaví. Želáme mu skoré uzdravenie,“ dodal Peskov.

Ruský prezident Vladimir Putin odsúdil útok na slovenského premiéra ešte v stredu a počas príprav na cestu do Číny pristúpil k zriedkavému kroku, keď zaslal telegram slovenskej prezidentke Zuzane Čaputovej.

(tasr, reuters, izvestija)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac