Premiér Fico krátko hovoril s novozvoleným prezidentom Pellegrinim

Zdravotný stav premiéra po stredajšom útoku je naďalej veľmi vážny. Uviedol to zvolený prezident Peter Pellegrini po návšteve Roberta Fica v banskobystrickej nemocnici. Nakrátko spolu podľa jeho slov komunikovali.

Druhé kolo prezidentských volieb Peter Pellegrini a premiér SR Robert Fico počas druhého kola prezidentských volieb. Foto: TASR/Martin Baumann

„Bolo mi umožnené hovoriť s ním len niekoľko minúť, pretože si jeho aktuálny stav vyžaduje pokoj bez ďalších vonkajších rušivých vplyvov,“ povedal. Verí v jeho skorú rekonvalescenciu.

Zvolený prezident sa zároveň poďakoval zdravotníckemu personálu a vedeniu Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. „Pred premiérom sú najťažšie a najdôležitejšie hodiny a dni,“ dodal.

Opakovane vyzval ľudí na zastavenie šírenia nenávisti. Treba podľa jeho slov spájať rozdelené Slovensko.

„Je potrebné, aby sme si spoločne naprieč celou krajinou bez rozdielu našich politických názorov, vierovyznania alebo čohokoľvek iného uvedomili, že sme na Slovensku prekročili jednu červenú čiaru, ktorú sme nikdy od vzniku našej krajiny neprekročili,“ uzavrel.

 (tasr)