Atentátnik Cintula tvrdí, že mieril tak, aby určite neohrozil život Fica

Atentátnik Cintula tvrdí, že mieril tak, aby určite neohrozil život Fica. Svoje konanie vraj úprimne ľutuje. Takisto tvrdí, že dával pozor, aby ani náhodou neohrozil žiadneho človeka v dave, ani ochranku.

Juraj-Cintula-policiou-zadrzany-po-strelbe-na-predsedu-vlady-Roberta-Fica-v-Handlovej-15.-maja-2024.-Reprofoto-Televizia-Markiza.-tvnoviny.sk_ Juraj Cintula, políciou zadržaný po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica v Handlovej 15. mája 2024. Reprofoto: TV Markíza/tvnoviny.sk

Vyplýva to z anonymizovaného uznesenia Špecializovaného trestného súdu, ktorý obvineného vzal do väzby. Uznesenie zverejnila spravodajská televízia TA3.

„Ide o bezprecedentný čin, na ktorý sa obvinený pripravoval určité časové obdobie, plánoval ho, na vykonanie ktorého použil legálne držanú zbraň, ku ktorej si musel zabezpečiť náboje, mal pripravené dva zásobníky s nábojmi, pričom konal s jasným úmyslom spôsobiť poškodenému vážne zranenia ohrozujúce jeho život, poukazujúc na skutočnosť, že poškodený mal zasiahnutú najmä oblasť trupu, kde sa nachádzajú životne dôležité orgány, pričom tak konal z pomsty z dôvodu nestotožnenia sa s vládnou politikou,“ uvádza sa v uznesení.

(sita)