Kúpeľné mestečko obnovilo studňu s minerálnou vodou

dudince,studnicka Studňa s minerálnou vodou slatinského typu v oddychovej zóne lesoparku Búroš. Foto: FB Dudince online

DUDINCE – Kúpeľné mestečko Dudince (okr. Krupina) má ďalšie lákadlo pre svojich návštevníkov.

V oddychovej zóne lesoparku Búroš, ktorý sa nachádza v areáli kúpeľov, obnovili studňu s minerálnou vodou slatinského typu. Informovala o tom Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slnečný Hont.

„Studňa s kyselkou je opäť plne funkčná a celodenne prístupná všetkým návštevníkom Dudiniec,“ uviedla oblastná organizácia s tým, že v studni ešte doplnia odtokovú misu a prečistia odtok.

Zároveň vyzvala všetkých návštevníkov, aby sa pri návšteve altánku so studňou správali ohľaduplne a šetrne.

„Obnova studne je finančne náročná, a preto dúfame, že bude slúžiť všetkým návštevníkom Dudiniec, ako aj domácim obyvateľom čo najdlhšie,“ dodala OOCR Slnečný Hont s tým, že ju finančne podporilo Ministerstvo cestovného ruchu a športu SR.

(tasr)


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...
123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

Americký portál Daily Beast zverejnil uniknuté video, na ktorom republikánsky exprezident Donald Trump sediac v golfovom vozíku opisuje svoje dojmy z debaty s prezidentom Joeom Bidenom v televízii CNN. Označil ho za „zlomenú hromadu s***iek“, podľa neho ho Demokratická strana nahradí viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. „Proste skončil, viete – v tejto súťaži končí,“ hovorí...