Mimoriadna situácia v Sninskom okrese. Zosúva sa pôda a sú zaplavené domy

448043393_757523459885963_2276687101614023382_n V časti okresu Snina vyhlásili po prietrži mračien mimoriadnu situáciu. Foto: FB Tomáš Kirňák - Hlas Sniny

UBĽA – V časti okresu Snina vyhlásili mimoriadnu situáciu. Po prietrži mračien v obciach Ulič, Ubľa, Dúbrava a Michajlov zaplavilo domy i studne, evidujú aj zosuvy pôdy. Potvrdil to prednosta Okresného úradu Snina Tomáš Kirňák.

Prednosta uviedol, že krízový štáb v Ubli zasadal v utorok ráno. „V Michajlove sú zapchaté priepusty, cez ktoré sa valí voda a zaplavuje rodinné domy. V Dúbrave je porušený meander potoka a voda tam zaplavila studne, ktoré sú zdrojom pitnej vody. V Uliči zaplavilo penzión na okraji obce a v Ubli viacero rodinných domov,“ doplnil.

Evidujú aj viacero zosuvov pôdy, jeden z nich bol na ceste k hraničnému priechodu v Ubli, no ten už odstránili. Situáciu podľa Kirňáka komplikuje aj to, že stále prší. S odstraňovaním škôd pomáhajú aj dobrovoľní hasiči z okresu.

(sita, kol, mas)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...