Mimoriadna situácia v Sninskom okrese. Zosúva sa pôda a sú zaplavené domy

UBĽA - V časti okresu Snina vyhlásili mimoriadnu situáciu. Po prietrži mračien v obciach Ulič, Ubľa, Dúbrava a Michajlov zaplavilo domy i studne, evidujú aj zosuvy pôdy. Potvrdil to prednosta Okresného úradu Snina Tomáš Kirňák.

448043393_757523459885963_2276687101614023382_n V časti okresu Snina vyhlásili po prietrži mračien mimoriadnu situáciu. Foto: FB Tomáš Kirňák - Hlas Sniny

Prednosta uviedol, že krízový štáb v Ubli zasadal v utorok ráno. „V Michajlove sú zapchaté priepusty, cez ktoré sa valí voda a zaplavuje rodinné domy. V Dúbrave je porušený meander potoka a voda tam zaplavila studne, ktoré sú zdrojom pitnej vody. V Uliči zaplavilo penzión na okraji obce a v Ubli viacero rodinných domov,“ doplnil.

Evidujú aj viacero zosuvov pôdy, jeden z nich bol na ceste k hraničnému priechodu v Ubli, no ten už odstránili. Situáciu podľa Kirňáka komplikuje aj to, že stále prší. S odstraňovaním škôd pomáhajú aj dobrovoľní hasiči z okresu.

(sita, kol, mas)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok