O bezplatné ubytovanie príde viac ako 90 percent Ukrajincov

O bezplatné ubytovanie príde viac ako 90 percent Ukrajincov. Ministerstvo dopravy pre Štandard uviedlo, že ku koncu marca eviduje podľa žiadostí ubytovanie poskytnuté 10 620 odídencom.

„V rámci skupiny zraniteľných osôb ide o 251 osôb vo veku do 5 rokov a 442 osôb vo veku nad 65 rokov,“ upresnil Rážov rezort.

Z týchto skutočností vyplýva, že najmenej 9 676 Ukrajincov (deti sa započítavajú dvojnásobne, keďže sa príspevok vzťahuje aj na matku) úplne stratí možnosť bezplatného ubytovania. Príspevok sa teda bude naďalej priznávať približne len 6,5 percentám z tých, ktorí naň do 30. júna mali nárok.

Viac sa dočítate v článku Damiána Königa:


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok