Pellegrini: Dnes ma čaká najdôležitejšia chvíľa môjho doterajšieho života

Pellegrini považuje blížiacu sa inauguráciu za najdôležitejšiu chvíľu jeho doterajšieho života. Zvolený prezident Peter Pellegrini to uviedol na sociálnej sieti.

„Víri vo mne obrovské množstvo pocitov – hrdosť, radosť, ale aj obrovská zodpovednosť a rešpekt. Som vďačný za nesmierne silný mandát, ktorý som vďaka dôvere vás, občanov Slovenskej republiky, v aprílových voľbách dostal,“ uviedol s tým, že si hlboko váži dôveru občanov a verí, že ju nesklame.

Pellegrini zloží v sobotu sľub na slávnostnej inauguračnej schôdzi Národnej rady SR v Bratislave. Po tomto akte bude nasledovať inauguračný príhovor, v ktorom predstaví svoju víziu výkonu verejnej služby vo funkcii hlavy štátu.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok