Šimečka: Pellegrini to bude mať ako prezident ťažké, latka je nastavená vysoko

Peter Pellegrini to bude mať ako prezident ťažké, latka je nastavená veľmi vysoko. Na sociálnej sieti to uviedol predseda hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka v reakcii na inauguráciu novej hlavy štátu. Zároveň jemu aj celému Slovensku praje, aby sa rozhodol správne a bol dobrým prezidentom.

222342205807_908127733779324_7053003844977456926_n Foto: Šimečka-PS/FB

„Veľa bude záležať od toho, či dokáže narysovať hrubú čiaru za nešťastným, útočným spôsobom volebnej kampane aj za svojimi straníckymi spojencami z minulosti,“ podotkol Šimečka. Za neštandardný krok považuje Pellegriniho obsadenie pozície čestného predsedu Hlasu-SD. Dôležité tiež podľa šéfa hnutia bude, či sa rozhodne byť prezidentom „na okrasu“, sústredeným na status a oficiality, alebo bude prezidentom všetkých ľudí.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok