Princezná Kate vystúpila prvýkrát od diagnostikovania rakoviny na verejnosti

Britská princezná Catherine sa po niekoľkomesačnej prestávke vrátila do verejného života, keď sa spolu s rodinou zúčastnila počas liečby rakoviny na slávnostnej vojenskej prehliadke Trooping the Colour.

Vojenská prehliadka na poèes narodenín britského krá¾a Kate, princezná z Walesu a jej najmladší syn, britský princ Louis prichádzajú v koči na vojenskú prehliadku Trooping the Colour. Foto: TASR/AP

Kate sa pred začiatkom prehliadky, ktorá sa koná každoročne v centre Londýna pri príležitosti narodenín britského monarchu, previezla spolu so svojimi deťmi v koči. Davy ľudí lemujúce ulice britskej metropoly jasali, keď koč s princeznou a jej deťmi prechádzal okolo. Zdalo sa pritom, že princezná oblečená v bielych šatách a klobúku bola počas jazdy uvoľnená.

Britský kráľ Karol III. sa spolu s manželkou kráľovnou Kamilou viezol v samostatnom koči, za ktorým cválal na koni princ William, Karolov nástupca a manžel Kate, spolu s ďalšími členmi kráľovskej rodiny.

Po jazde kočmi a na koňoch sa britská kráľovská rodina vrátila do Buckinghamského paláca a neskôr členovia rodiny spoločne vystúpia na balkón.

Catherine (42) koncom marca prostredníctvom videozáznamu oznámila, že jej diagnostikovali onkologické ochorenie a podrobuje sa chemoterapii. Naposledy sa na verejnom podujatí zúčastnila ešte vlani počas Vianoce.

(tasr, reuters, dpa)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok