Parížsky súd zrušil vylúčenie lídra francúzskych republikánov zo strany

Parížsky súd zrušil vylúčenie lídra francúzskych republikánov zo strany. Érica Ciottiho vylúčili po pokuse o spoluprácu s Národným zhromaždením Marine Le Penovej.

Vedúci predstavitelia strany v stredu odhlasovali Ciottiho odvolanie po tom, ako sa pokúsil uzavrieť spojenectvo s národne konzervatívnym Národným zhromaždením (RN) pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami. Strana potvrdila vylúčenie v piatok po zasadnutí politického výboru.

Parížsky súd však v piatok večer tento krok zrušil a rozhodol v Ciottiho prospech.   

„Preto si zachovávam výkon svojej funkcie predsedu,“ vyhlásil na margo rozsudku Ciotti.

Politický výbor strany Ciottiho jednomyseľne vylúčil po pokuse o spoluprácu s Národným zhromaždením. Ten sa voči tomuto rozhodnutiu sám ohradil a napísal, že nemá žiadne právne dôsledky, a teda naďalej ostáva predsedom strany.

(politico)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok