Michelko: Politici nebudú rozhodovať o tom, kto bude v STVR moderovať politické relácie

Michelko: Politici nebudú rozhodovať o tom, kto bude v STVR moderovať politické relácie. Má to byť podľa neho v kompetencii legitímne zvoleného riaditeľa a šéfa spravodajstva a publicistiky.

Poslanec Národnej rady Roman Michelko (SNS) odmietol, že politici budú zasahovať do dramaturgie diskusných politických relácií po zmenách telerozhlasu.

Dementoval a ospravedlnil sa za svoje predošlé vyjadrenie, že súčasní moderátori Marta Jančkárová a Marek Makara skončia. „Politik si musí vedieť priznať chybu,” vyhlásil.

Michelko zároveň zopakoval svoje výhrady k niektorým aspektom relácií ako napríklad Večera s Havranom. Ocenil však diskusnú reláciu Do kríža, ktorú moderuje šéfredaktor Štandardu Jaroslav Daniška, pričom ju označil za nezávislú a objektívnu, lebo „pravda sa tam hľadá, nie postuluje“.

(rtvs)


Ruské sily útočia na ukrajinské pozície v Doneckej oblasti, pričom boje sú stále smrteľné a strategicky dôležité pre kontrolu regiónu.
Prejsť na článok
Trump vyjadril ochotu spolupracovať s Ukrajinou a Ruskom na ukončení vojny, zatiaľ čo Zelenskyj plánuje prediskutovať svoj víťazný plán.
Prejsť na článok
Trump kritizoval situáciu na Ukrajine po stretnutí s Bidenom a vyjadril presvedčenie, že dokáže uzavrieť dohodu na ukončenie vojny.
Prejsť na článok
Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok