V okrese Dunajská Streda vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru

V okrese Dunajská Streda vyhlásili čas zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru. Vyhlásilo ho tamojšie okresné riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Mesto Dunajská Streda o tom informovalo na svojom webe.

„V čase zvýšeného nebezpečenstva vzniku požiaru je každý povinný dodržiavať zásady protipožiarnej bezpečnosti,“ priblížila samospráva.

Okrem iného je zakázané fajčiť, odhadzovať horiace alebo tlejúce predmety či využívať otvorený plameň na miestach so zvýšeným nebezpečenstvom vzniku požiaru. Tiež vypaľovať porasty bylín, kríkov a stromov a spaľovať horľavé látky na lesných pozemkoch.

(tasr)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac