SaS varuje, že v nasledujúcej žiadosti o platbu môžeme prísť o 150 miliónov eur z plánu obnovy

Odôvodňuje to tým, že ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas) odvolala z pozícií viacerých dôležitých ľudí. "Napríklad sekcia plánu obnovy na MZ SR má už tretieho šéfa. Odvolala aj šéfa Inštitútu zdravotných analýz Mateja Mišíka," upozornila poslankyňa Jana Bittó Cigániková.

Poslanec Tomáš Szalay dodal, že dva zdravotnícke projekty sú v miernom omeškaní a päť projektov je vo veľkom omeškaní. Nestíhame napríklad vytvoriť centrálny orgán pre správu 19 štátnych nemocníc, výstavbu staníc Záchrannej zdravotnej služby či postaviť 270 paliatívnych lôžok.

Prípravu jednotlivých projektov možno nájsť na tejto stránke.

(est)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac