Tisíce Košičanov sú tri dni bez pitnej vody. Keď príde cisterna, je to boj

V košickej mestskej časti Ťahanovce je dvetisíc obyvateľov pre poruchu potrubí stále bez vody. Starosta obce nechce len plátať vzniknuté problémy, urguje s celkovou rekonštrukciou. 

Ako dodáva Ján Nigut pre Korzár, porucha vznikla na Magnezitárskej ulici v blízkosti Národnej diaľničnej spoločnosti, vetva potrubí sa tam kazí pravidelne. 

Obyvatelia sú nahnevaní, cisterny prichádzajú len sporadicky, a preto musia pravidelne pre zdroj pitnej vody chodiť do obchodu. Horšie sú na tom starší ľudia, ktorí nemajú šancu načapovať si vodu z cisterny.

„Kdeže, to sa majú vláčiť narýchlo s vedrami? Nie je šanca. Veď mi to pripadá, že obsluha cisterny hrá s nami súťaž, kto bude rýchlejší. Buď my stihneme vodu načerpať, alebo on zdrhnúť,“ skonštatoval rozhorčený občan. 

(kol)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac