Prešov bude mať nového prvého viceprimátora, Rastislav Mochnacký ním však nebude

Primátor mesta Prešov František Oľha nemôže Rastislava Mochnackého vymenovať za 1. viceprimátora. Uvádza, že podmienky KDH nedokáže naplniť. „Veľmi ma mrzí, že sa v KDH nenašla vôľa na koaličnú spoluprácu, ktorú som im ponúkol bez akýchkoľvek podmienok a jej výsledkom by bolo vymenovanie Rastislava Mochnackého za prvého viceprimátora mesta. Nenašla sa napriek tomu, že som vyhovel všetkým ich personálnym a štrukturálnym požiadavkám, ktoré si stanovili,“ povedal primátor mesta Prešov.

František Oľha Primátor František Oľha. Foto: Milan Kapusta/TASR

Spolu s vymenovaním ich poslanca za viceprimátora, výbor požadoval nielen post predsedu dozornej rady DPMP, ale aj zisk ďalšieho miesta v mestskej rade, funkciu predsedu majetkovej komisie, ako aj záruku podpory ich návrhov v zastupiteľstve na odborníkov do štruktúr DPMP.

Primátor vnímal Rastislava Mochnackého ako výbornú voľbu, nie však jedinú. Podľa neho je kvalitných ľudí a adeptov na tento post viac. V hre bol aj Martin Ďurišin, ktorý napokon túto ponuku prijal a stáva sa tak prvým zástupcom primátora. 

Na poste prvého zástupcu primátora mesta v stredu skončil Richard Drutarovský, ktorý bude podľa radnice aj naďalej napĺňať mandát mestského poslanca.

(kol)