Peking a Moskva sú pripravené posilniť vzájomné vzťahy, povedal čínsky premiér

Čína je pripravená pracovať s Ruskom na posilnení všestrannej praktickej spolupráce a partnerstva, povedal čínsky premiér Li Čchiang na stredajšej schôdzke v Moskve. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na čínske štátne médiá.

Li sa v Moskve stretol s ruským premiérom Michailom Mišustinom, napísala čínska štátna agentúra Sinchua. Podľa agentúry TASS absolvoval aj schôdzku s prezidentom Vladimirom Putinom.

Putin a čínsky prezident Si Ťin-pching sa v máji Pekingu dohodli na prehĺbení „komplexného partnerstva a strategickej spolupráce, ktorá vstupuje do novej éry“, pripomína Reuters. Obe krajiny po začiatku ruskej invázie na Ukrajinu prehĺbili svoje politické, vojenské a ekonomické vzťahy.

(tasr)


Súdny dvor EÚ vydal rozsudok, ktorý upravuje podmienky vniknutia štátnych orgánov do mobilného telefónu počas trestného stíhania. Toto rozhodnutie bude mať značný vplyv na to, ako budú súdy posudzovať dôkazy z Threemy vo veci vraždy…
Prejsť na článok
Veľtrh práce Profesia days v Košiciach rozhýbal nielen nezamestnaných východniarov, ale aj tých, ktorí uvažujú o zmene. Vyberať si bolo z čoho, keďže sa tu zišlo takmer šesťdesiat zamestnávateľov.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Situácia…
Prejsť na článok