Izrael zasiahol pobrežie Libanonu, zabil predstaviteľa Fatahu spolupracujúceho s Iránom

Obranné sily Izraela (IDF) v stredu potvrdili útok na predstaviteľa Fatahu menom Chalíl Makdá. Jeho brat Munír Makdá podľa Jeruzalema dlhodobo spolupracuje so šíitským militantným hnutím Hizballáh i s Islamskými revolučnými gardami (IRGC) na „šírení teroru“ v okupovanom Predjordánsku.

398669664_713139997514685_1010289458991873293_n Izraelskí vojaci, ilustračný obrázok. Foto: Facebook/Israel Defense Forces

IDF a tajná služba Šin Bet v spoločnom vyhlásení uviedli, že bratia Makdáovci spolupracovali s IRGC na presune peňazí, zbraní a munície z Libanonu na Západný breh s cieľom podnietiť násilné útoky.

Armáda potvrdila útok na mesto Sidon na pobreží Libanonu.

Palestínske sekulárne nacionalistické hnutie Fatah obvinilo IDF zo snahy rozpútať vojnu na širšom Strednom východe.

(sab)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac