Kapitán jachty, ktorá sa potopila pri Sicílii, odmietol vypovedať. Vrak musia vyslobodiť z mora

Talianska prokuratúra vyšetruje kapitána jachty Jamesa Cutfielda v súvislosti s možným zabitím a zavinením stroskotania, pričom vyšetrovanie si vyžiada čas, vrak jachty leží v hĺbke 50 metrov.

Kapitán jachty Bayesia, 51-ročný Novozélanďan James Cutfield využil svoje právo nevypovedať, uviedol jeho advokát. Talianska prokuratúra ho vyšetruje v spojitosti s možným zabitím a zavinením stroskotania, čo nemusí viesť k vzneseniu obvinenia.

„Po prvé, je veľmi vyčerpaný. Po druhé, prípad mi bol pridelený iba v pondelok a na dôkladnú a riadnu obhajobu potrebujeme získať viacero informácií, ktoré v tejto chvíli nemáme,“ povedal novinárom jeho advokát Giovanni Rizzuti.

Na palube potopenej jachty bolo 22 ľudí, z ktorých 15 sa podarilo zachrániť. Medzi obeťami je aj britský miliardár Mike Lynch a jeho dcéra. Jeho manželka a Cutfield boli medzi pätnástimi zachránenými.

Prokuratúra uviedla, že vyšetrovanie nehody si vyžiada čas a vrak bude potrebné vyzdvihnúť z mora. Loď Bayesian v súčasnosti leží v hĺbke približne 50 metrov.

(tasr)