Saganovu pýchu, s ktorou víťazil na Tour de France, ukradli. V Holandsku zmizlo ďalších päť bicyklov

Z výstaviska Shimano Experience Center v holandskom Valkenburgu ukradli šesť bicyklov svetoznámych jazdcov vrátane slovenského cyklistu Petra Sagana.

143674372_255058419324253_4187743959033110943_o Peter Sagan. Zdroj: Facebook

„Včera večer bolo z nášho Shimano Experience Center vo Valkenburgu ukradnutých šesť nenahraditeľných bicyklov. Dnes ráno naši kolegovia na mieste zbadali, že zámky boli násilne poškodené a zistili, že bicykle sú preč,“ uviedlo výstavisko v príspevku na sociálnej sieti.

Okrem Saganovho bicykla patrili vystavené kúsky aj Mathieuovi van der Poelovi, Eganovi Bernalovi, Fabiovi Jakobsenovi, Julianovi Alaphilippovi či Matejovi Mohoričovi.

Bicykle boli vystavené len dočasne spoločne s iným cyklistickým, rybárskym a veslárskym vybavením. „Presahujú akúkoľvek peňažnú hodnotu, pretože zohrali svoju úlohu v histórii cyklistiky. Na Tour de France, na majstrovstvách sveta, na olympijských hrách a na nespočetných ďalších dôležitých udalostiach,“ dodalo Shimano.

Sagan na Tour jazdil na bicykli značky Specialized, ráme z karbónových vlákien S-WORKS SL7. Specialized o tomto modeli tvrdí, že ide o najrýchlejší cyklistický rám. Na rovnakom jazdia pretekári TotalEnergies, Quick-Stepu aj Bora-Hansgrohe.

(tasr, dv)


Nižšia účasť ako po iné roky, zaujímavé nosné témy, ale aj absencia automobilky Volvo. Aj taký bol dvojdňový veľtrh práce Profesia day v Košiciach.
Prejsť na článok
Rodičovský dôchodok čelil útoku krátko po nástupe novej vlády. Zdroje sa už vtedy hľadali v takzvanej asignačnej dani, za čo sa na ministra práce Erika Tomáša valila z viacerých strán ostrá kritika. Táto renta nakoniec…
Prejsť na článok
Odchodom z klubu SNS sa nám otvárajú ruky a môžeme kritizovať aj niektoré veci ministrov za SNS, hovorí poslanec Pavel Ľupták z Národnej koalície pre denník Štandard.
Prejsť na článok
Vládna moc sa rozhodla regulovať novinársku obec novými pravidlami, ako zavedením určitého typu vzdelania pre novinárov a vytvorením mediálneho úradu. Tieto legislatívne zásahy nielenže nič nevyriešia, ale aj môžu byť v rozpore s európskym právom.…
Prejsť na článok
Najnovšie dáta k deficitu verejných financií, ktoré zverejnil v pondelok Štatistický úrad SR, hovoria jasne. Konsolidácia bola a ostáva témou číslo jedna.
Prejsť na článok
Lekár Nitrianskeho samosprávneho kraja Bruno Rudinský má pri súčasnej nespokojnosti lekárov jasno. Búria sa najmä nemocniční lekári, ktorí však často robia na viac úväzkov. Zvýšenú pozornosť by si podľa neho zaslúžil najmä ambulantný sektor. Pacienti…
Prejsť na článok
S toxickými látkami vo Vrakuni sa 20 rokov stále nič nedeje. Zákaz piť vodu zo studní a polievať ovocie a zeleninu kontaminovanou podzemnou vodou naďalej trvá.
Prejsť na článok