Na tureckých hraniciach zadržali desiatky pašovaných exotických zvierat

Turecký colný úrad objavil desiatky exotických zvierat pašovaných z Grécka do Turecka. Došlo k tomu v severozápadnom meste Edirne.

Turecká spravodajská agentúra Anadolu uviedla, že v kufri sedanu strednej veľkosti s gréckymi poznávacími značkami vodič prevážal tri klokany, tri alpaky, jednu maru stepnú a 12 papagájov spolu s 23 vevericami (poletuškami). Mnohé z týchto zvierat boli mláďatá.

Na záberoch z miesta vidno väčšie zvieratá zviazané tesne pri sebe, zatiaľ čo menšie sa tlačili v klietkach. Úrady vodiča vozidla zadržali.

Všetky zvieratá prežili a následne budú odovzdané riaditeľstvu pre ochranu prírody a národných parkov.

(tasr)


Systém Pegasus predstavuje novú generáciu sledovacích nástrojov. Jeho použitie vyvoláva otázky legality, pretože nejde o klasický model odpočúvania štátom, ale o spyware súkromnej spoločnosti, ktorá sa správa ako inteligentný počítačový vírus. Spory o jeho legálnom použití sa budú zrejme odvíjať od toho, ako by bol tento software využívaný v praxi. Viac v článku.

prečítať viac

Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac