Horskí záchranári našli nezvestného turistu vo Vysokých Tatrách bez známok života

Tragický výsledok prinieslo sobotňajšie pátranie po nezvestnom 40-ročnom turistovi vo Vysokých Tatrách.

Horskí záchranári našli telo muža bez známok života - Foto: Facebook/Horská záchranná služba Horskí záchranári našli telo muža bez známok života - Foto: Facebook/Horská záchranná služba

Počas prieskumného letu záchranári lokalizovali v severozápadnej stene Veľkej Kôpky telo muža, avšak už bez známok života. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS).

Operačné stredisko tiesňového volania HZS kontaktovala v sobotu ráno manželka nezvestného vysokohorského turistu. „Podľa zistených informácií plánoval prechod Popradským hrebeňom, avšak od poludňajších hodín predošlého dňa s ním nebol možný telefonický kontakt,“ uviedla HZS. Pri pátraní bola o súčinnosť požiadaná Letka Ministerstva vnútra SR, ktorá v Starom Smokovci pribrala na palubu záchranárov HZS.

„Po vykonaní všetkých potrebných úkonov boli pozostatky nebohého transportované do údolia a odovzdané Policajnému zboru,“ oznámila HZS.

(tasr)


Systém Pegasus predstavuje novú generáciu sledovacích nástrojov. Jeho použitie vyvoláva otázky legality, pretože nejde o klasický model odpočúvania štátom, ale o spyware súkromnej spoločnosti, ktorá sa správa ako inteligentný počítačový vírus. Spory o jeho legálnom použití sa budú zrejme odvíjať od toho, ako by bol tento software využívaný v praxi. Viac v článku.

prečítať viac

Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac