Páchateľom streľby na strednej škole v Georgii je jej 14-ročný žiak

Len 14-ročný žiak strednej školy v americkom štáte Georgia bol identifikovaný ako páchateľ stredajšej streľby, ktorá si vyžiadala štyri obete a asi 30 zranených.

Po krátkej prestrelke študenta zatkli, informoval riaditeľ Georgijského úradu pre vyšetrovanie Chris Hosey agentúru AFP. V súčasnosti je vo väzbe, je obvinený z vraždy a bude súdený ako dospelý, vzhľadom na závažnosť trestného činu.

Škola, kde sa streľba odohrala, sa nachádza v blízkosti mesta Winder, približne 70 kilometrov severovýchodne od Atlanty.

O streľbe v škole bol informovaný aj prezident USA Joe Biden, ktorý vyjadril smútok za obeťami, ako i ľútosť v súvislosti s tým, že „žiaci v celej krajine sa učia, ako sa skrývať a kryť – namiesto toho, aby sa učili čítať a písať“.

Americké médiá sa pozastavujú nad tým, že mladistvého páchateľa si ešte vlani predvolal americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) z dôvodu výhražných správ, ktoré údajne posielal inej, bližšie nemenovanej škole. Miestna kancelária FBI v Georgii o tom informovala viaceré portály.

(sab)