Útočník na diaľnici v USA postrelil viacero ľudí

Útočník v sobotu večer spustil paľbu na vozidlá idúce po diaľnici v americkom štáte Kentucky a postrelil najmenej štyri osoby.

Kentucky Shooting Na snímke zverejnenej hasičským zborom v Mount Vernone je doprava zastavená počas aktívnej streľby na diaľnici Interstate 75 severne od mesta London, štát Kentucky., v sobotu 7. septembra 2024. Foto: TASR/AP

K streľbe došlo pred 18.00 h miestneho času (00.00 h SELČ) na medzištátnej diaľnici 75, približne deväť kilometrov severne od mesta London, kde „boli postrelení štyria až šiesti ľudia“, uviedol hovorca štátnej polície v Kentucky. Streľba údajne vychádzala z lesnatej oblasti alebo nadjazdu.

Podozrivý je momentálne na úteku a bezpečnostné zložky po ňom intenzívne pátrajú.

Starosta mesta Randall Weddle objasnil, že sedem ľudí utrpelo zranenia, no nie všetci z nich v dôsledku streľby. Niektorí sa podľa neho zranili pri dopravnej nehode. Nateraz nie sú známe žiadne obete na životoch.

V súvislosti so streľbou bol po troch hodinách identifikovaný 32-ročný muž bielej pleti Joseph A. Couch. Úrady ho považujú za ozbrojeného a nebezpečného a naďalej po ňom pátrajú. Momentálne prečesávajú terén v blízkosti lesa. Ľudí vyzvali, aby sa k nemu nepribližovali a akékoľvek informácie o jeho polohe hlásili na linke 911.

Úsek diaľnice 75 pre vzniknutú situáciu nakrátko uzavreli v oboch smeroch.

(tasr, ap)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac