Pohyb medveďa zaznamenali až v troch obciach

Medvedicu s mláďatami spozorovali v obci Tomášovce. Ďalšie dva medvede hnedé boli v intraviláne v obci Kšinná a v obci Spišské Bystré.

medved3 Ilustračné foto: JS

V obci Tomášovce sa v utorok v ranných hodinách vyskytla pravdepodobne medvedice s troma mláďatami. Pohybovala sa v blízkosti cintorína pri poľnohospodárskom družstve. „V rámci bezpečnosti a ochrany zdravia je preto nevyhnutné zvýšiť ostražitosť a zvážením pohybu nad cintorínom a v priľahlom lese (Zičovská hora) minimalizovať možnosť stretu s medveďom,“ informuje obec na svojej webovej stránke.

Medveď sa vyskytol aj v obci Kšinná v okrese Bánovce nad Bebravou. Šelma sa mala pohybovať pri futbalovom ihrisku. „Upozorňujeme preto občanov a návštevníkov obce, aby z dôvodu vlastnej bezpečnosti dávali pozor a boli opatrní pri prechádzkach v skorých ranných a neskorých večerných hodinách v k. ú. obce Kšinná a Závada pod Čiernym vrchom,“ upozorňuje obec na webovej stránke.

Tretieho medveďa nahlásili v obci Spišské Bystré v okrese Poprad. Obec žiada svojich občanov o ostražitosť pri pohybe v okolitých lesoch.

(mep)