Matovič: Keď si Šimečku upiekli, nech si ho aj zjedia

Vo svojom vystúpení v pléne parlamentu poslanec Igor Matovič uviedol, že poslanecký klub Slovensko, Za ľudí, KÚ sa nezúčastní na hlasovaní k odvolávaniu Michala Šimečku (PS) z postu podpredsedu parlamentu.

Igor Matoviè tlaèová konferencia po rokovaní predsedu vlády s predstavite¾mi O¼aNO, SAS, Sme rodina a Za ¾ud Igor Matovič. Foto: TASR.

Odvolanie Šimečku je podľa neho stratégia premiéra Roberta Fica (Smer), ako vyhrať ďalšie voľby. Hnutie sa podľa neho nikdy nespolčí a nebude kolaborovať s mafiou.

„Fico veľmi dobre vie, že v budúcich voľbách vyhrá vtedy, keď bude strašiť Progresívnym Slovenskom a ideológiou, ktorú zastáva,“ skonštatoval opozičný poslanec.

„Progresívci“ sú podľa Matoviča mimoriadne úspešní v čerpaní dotácií. Vníma, že všetko, čo Smer o dotáciách pre Šimečkovu rodinu vraví, nie je lož.

(tasr)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac