Matovič: Fico sa Šimečkovi nemstí, je to dokonalá stratégia, ako vyhrať voľby

Líder hnutia Slovensko a bývalý premiér Igor Matovič v prejave pri odvolávaní Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu kritizoval opozičné hnutie Progresívne Slovensko i progresívne médiá.

Igor Matovič Igor Matovič. Foto: Jakub Kotian/TASR

Expremiér Matovič tvrdil, že predseda vlády Robert Fico potrebuje mať z PS strašiaka pre konzervatívnu časť Slovenska, aby mohol vyhrať voľby. Zároveň vyhlásil, že poslanci jeho hnutia sa nezúčastnia na hlasovaní o odvolaní Šimečku.

Matovič odmietol hodnotenie, že premiér Fico sa Šimečkovi mstí. „Nie je to pomsta, je to dokonalá stratégia a myslím si, že dobrá stratégia, ako vyhrať voľby,“ vyhlásil Matovič s tým, že opozičné PS nemôže hrať len za seba.

Progresívcom vyčítal, že kým budú mať v programe, aby neplnoleté dievčatá chodili na utajené potraty bez vedomia rodičov, dovtedy tým môže Fico strašiť. Podľa Matoviča by sa preto PS malo odstrihnúť od takýchto ideologických vecí a potom Fico „nebude môcť z vás robiť strašiaka“.

Vládny Smer a SNS kritizujú Šimečku za to, že sa občianske združenia, v ktorých sú jeho rodinní príslušníci, dostali k dotáciám v rezorte kultúry alebo spravodlivosti. Podľa Matoviča ich tam však pustil aj minister spravodlivosti nominovaný Smerom Tomáš Borec a progresívci sa tak „nacucli“ na verejné zdroje.

Matovič na adresu Fica a podpredsedu parlamentu Tibora Gašpara (Smer) vyhlásil, že hlboko pohŕdajú vlastnými voličmi a podceňujú ich intelekt. „Je tam však zaujímavá časť ľudí, ktorí to majú v hlave v poriadku,“ zhodnotil Matovič. Podľa neho sa títo voliči len nechali vo voľbách oklamať propagandou šírenou z progresívnych médií.

Šéf hnutia Slovensko [bývalé OĽaNO, pozn. red.] hnutie PS kritizoval aj za to, že jeho poslanec Tomáš Valášek 15. decembra 2022 hlasoval za pád vlády Eduarda Hegera s „požehnaním“ predsedníctva PS, čím sa spolčilo s „mafiou“ vo vtedajšej opozícii a aj s SaS.

 „Vtedy ste ukázali, že ste ešte nedospeli,“ odkázal Matovič PS s tým, že percentá preferencií ešte neukazujú, ako komu na krajine záleží.

Predseda SaS Branislav Gröhling v reakcii na Matoviča na tlačovej besede povedal, že Matovič je „trójsky kôň Smeru“ a môže si podať prihlášku do Smeru.


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac