Opitý Čech v Poľsku polial benzínom dvoch policajtov a zapálil ich

Incident sa stal v meste Ratibor (poľ. Racibórz) na čerpacej stanici Orlen. Dvaja policajti chceli zadržať 29-ročného občana ČR, ktorý sa vyhrážal podpálením objektu. Ten ich polial benzínom a zapálil, jeden preto skončil v nemocnici s popáleninami.

Dôvodom zásahu polície bol podľa poľského portálu Nowiny.pl konflikt medzi Čechom a dvoma ďalšími ľuďmi.

„Na miesto bola vyslaná hliadka z policajnej stanice v dedine Krzyżanowice. Muž pri zásahu polial policajtov benzínom z výdajného stojanu a následne ich zapálil,“ uviedol policajný hovorca Łukasz Gardas pre portál Radio 90.

Chvíľu po útoku útočníka zadržali. „Páchateľom je 29-ročný český občan,“ doplnil Gardas. Policajti skončili v nemocnici, jeden s popáleninami na krku, druhý so závratmi v dôsledku vdýchnutých splodín z horiacich pohonných hmôt.

Čech pri zásahu neutrpel žiadne zranenia a skončil v cele predbežného zadržania (CPZ). Na mieste tiež zasahovalo väčšie množstvo hasičov pre obavy z rozšírenia požiaru. To sa však nepotvrdilo, a hasiči následne pomáhali s ošetrením policajtov.

(sab)


Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac