Nie 2800 eur, ale 94. Prezidentský palác reagoval na kritiku Matoviča na sociálnej sieti

Príspevok sa týkal údajne drahého štvrtkového obedu koaličný lídrov v sídle hlavy štátu. Prezidentský palác na to zareagoval zverejnením účtu z reštaurácie.

Obed lidrov koalicie - Foto: Facebook/Igor Matovič Obed lidrov koalicie - Foto: Facebook/Igor Matovič

Igor Matovič počas dnešného dňa uverejnil na sociálnej sieti Facebook príspevok o drahom obede koaličných lídrov. „Vedenie slovenského organizovaného zločinu si v tejto chvíli organizuje 6-chodový luxusný obed priamo v prezidentskom paláci. Odhadovaná cena obedu pre štyroch zločincov cca 2 800 EUR,“ uviedol Matovič.

Prezidentský palác zareagoval zverejnením účtu z obedu, na ktorom je vidieť suma 94 eur a napísal na Facebooku: „Niekedy sa klamári usvedčujú naozaj ťažko. Niekedy však veľmi ľahko. Toto je účet z dnešného obeda s lídrami koaličných strán, platil ho prezident Slovenskej republiky z vlastných prostriedkov.“

Matovič pravosť pokladničného dokladu spochybnil a nazval ho „fiktívnym bločkom z nejakej kamarátovej reštaurácie“.

(mep)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac