Trump vylúčil ďalšiu debatu s Harrisovou

Bývalý americký prezident a nominant republikánov na post prezidenta Donald Trump vylúčil vo štvrtok ďalšiu debatu so svojou demokratickou rivalkou Kamalou Harrisovou pred novembrovými voľbami.

Election 2024 Debate America Watches Foto: TASR/AP

„Nebude nijaká tretia debata!“ napísal Trump v príspevku na svojej sociálnej sieti Truth Social.

V utorok sa uskutočnila prvá a možno jediná predvolebná debata oboch kandidátov. Vysielala ju televízia ABC a k obrazovkám prilákala približne 67,1 milióna divákov, vyplýva z údajov spoločnosti Nielsen.

Trump vo svojom príspevku tvrdí, že prieskumy naznačujú jeho výhru v debate. Reuters však upozorňuje, že viacero prieskumov naznačuje opak a respondenti v nich považujú výkon Harrisovej za lepší. Podľa prieskumov si tiež 54 percent registrovaných voličov myslí, že jedna predvolebná debata Trumpa a Harrisovej stačí, zatiaľ čo 46 percent opýtaných by chcelo aj druhú.

Republikán Trump absolvoval v júni debatu so súčasným americkým prezidentom Joeom Bidenom, ktorý krátko na to odstúpil zo súboja o prezidentský post. Po Bidenovom slabom výkone totiž stratila časť jeho kolegov z Demokratickej strany vieru v jeho schopnosť poraziť Trumpa v prezidentských voľbách, ktoré sa uskutočnia 5. novembra.

(tasr)


Súdna rada prijala stanovisko, v ktorom pomerne ostro skritizovala správu o právnom štáte na Slovensku zo strany Európskej komisie. Komisii vyčíta nepochopenie odborných tém, dezinterpretáciu faktov, ale aj spoliehanie sa na názor mimovládnej organizácie ako na jediný zdroj. Viac v článku.

prečítať viac

Samospráva metropoly východu je slovenský úkaz. Neprestáva udivovať ani ľudí, ktorí nie sú z Košíc. No vnímajú, že sú čímsi iné.

prečítať viac