Pri útoku v ruskej Belgorodskej oblasti sa zranili piati ľudia

Informoval o tom tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov, s tým, že niekoľko granátov zasiahlo úsek cesty medzi mestami Belorod a Šebekino.

Utrpeli pritom zranenia štyria ľudia a došlo tiež k poškodeniu viacerých vozidiel. V neďalekej dedine Voznesenkovka utrpela údajne zranenia ďalšia žena po tom, čo dron zasiahol obytný dom. DPA pripomína, že informáciu nebolo možné bezprostredne nezávisle overiť.        

Ukrajinská armáda začala na útoky na ciele pozdĺž hraníc s juhoruskou Belgorodskou oblasťou používať delostrelectvo a drony po tom, čo Moskva počas leta spustila ofenzívu na severovýchodné ukrajinské mesto Charkov.        

Rusko tiež pravidelne útočí na civilné ciele na Ukrajine a Charkov, ktorý je od hraníc vzdialený len 30 kilometrov, patrí medzi mestá najčastejšie vystavené ostreľovaniu, píše DPA.

(tasr)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac