Devínsku cestu z dôvodu padania kameňov uzavreli, obmedzenia sú aj na Viedenskej ceste

Bratislavská Devínska cesta je pre vysypané kamene obojsmerne neprejazdná. Obchádzka vedie cez Devínsku Novú Ves. Zelená vlna STVR o tom informovala na svojom webe.

459492732_831648372495931_2318435297955787085_n Viedenská cesta v Bratislave. Foto: Polícia SR - Bratislavský kraj/FB

Keďže do Devína je možný príjazd len cez Devínsku Novú Ves, dopravní policajti aktuálne usmerňujú cestnú premávku, informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková. Devínska cesta je pre individuálnu a hromadnú dopravu obojsmerne uzavretá až do odvolania z dôvodu možného ďalšieho padania kameňov. Polícia žiada vodičov, aby rešpektovali dopravné značenie, ako aj jej pokyny a výzvy.        

„V dôsledku zosuvu kameňov zo svahu na vozovku bolo nutné dočasne uzatvoriť Devínsku cestu medzi kameňolomom a Devínom. Krízový štáb v spolupráci s mestskými časťami, bezpečnostnými zložkami a dopravným podnikom rieši alternatívne možnosti obsluhy pre individuálnu automobilovú dopravu aj verejnú dopravu, konkrétne linku 29, ktorá je jedinou obslužnou linkou tejto mestskej časti,“ priblížil hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Bratislava na vodičov apeluje, aby v prípade čiastočného obnovenia premávky z Karlovej Vsi do Devína využívali trasu na prejazd primárne obyvatelia Devína. „A aby ostatní vodiči, smerujúci napríklad do Devínskej Novej Vsi, využili iné trasy,“ povedal hovorca. Avizoval, že mesto sa cez víkend pokúsi zabezpečiť obhliadku svahu nad Devínskou cestou geológom. „Aby mohla byť táto komunikácia v čo najkratšom čase bezpečne opäť sprejazdnená,“ dodal.        

Ľudí zároveň upozornil na aktuálne silnejúci nárazový vietor v hlavnom meste. „Zdôrazňujeme, aby sa obyvatelia vyhýbali lesom a parkom, v rámci možností neparkovali pod stromami a minimalizovali svoj pohyb vonku,“ uviedol Bubla.

Viedenská cesta v Bratislave bude od soboty 18.00 h taktiež dočasne uzavretá. Dôvodom sú práce Slovenského vodohospodárskeho podniku na Tyršovom nábreží súvisiace s ochranou pred nepriaznivými účinkami rieky Dunaj.         

„Vodičov v tejto súvislosti vyzývame, aby sa riadili prenosným dopravným značením a taktiež aby rešpektovali pokyny polície,“ apelovala na sociálnej sieti.

(tasr)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac