Silné dažde väčšinu Slovenska potrápia aj v nedeľu

V okresoch Malacky, Senica, Skalica a Myjava naďalej platia výstrahy tretieho stupňa pred dažďom aj povodňami. Výstraha tretieho stupňa pred povodňami platí od soboty 20.00 h aj v Bratislave.

Hladina rieky Morava pri hraniènom priechode Moravský Svätý Ján - Hohenau Hladina rieky Morava pri hraničnom priechode Moravský Svätý Ján - Hohenau. Foto: TASR: Ondrej Hercegh

Zároveň v okresoch Bratislava a Pezinok platí od soboty 23.00 h výstraha tretieho stupňa pred vetrom až do nedele rána. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.        

V Bratislavskom kraji platia v nedeľu výstrahy tretieho a druhého stupňa pred dažďom, v Trenčianskom a Trnavskom prvého až tretieho stupňa, v Nitrianskom a Žilinskom prvého a druhého stupňa. Výstrahy prvého stupňa pred dažďom platia v celom Banskobystrickom kraji a v okresoch Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves, Kežmarok, Levoča, Poprad a Stará Ľubovňa.        

Vo večerných a nočných hodinách zo soboty na nedeľu potrápi niektoré časti Slovenska vietor. Výstrahy prvého a druhého stupňa platia pre celý Trenčiansky, Nitriansky a Trnavský kraj, tiež takmer pre celý Žilinský kraj. Pre okres Žarnovica platí výstraha prvého stupňa.        

S vetrom na horách treba v nedeľu počítať v Trenčianskom a Žilinskom kraji a v okresoch Bratislava, Pezinok, Senec, Banská Bystrica, Brezno, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Nitra, Topoľčany, Zlaté Moravce, Piešťany, Trnava a Poprad. Platia výstrahy druhého aj prvého stupňa.        

Hydrológovia zároveň upozorňujú na povodňovú aktivitu takmer na celom Slovensku, ktorá má pokračovať aj v nedeľu.

(tasr)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac