Vlaková doprava mešká, mnohé spojenia sú prerušené

Viaceré vlakové spojenia hlavne z Českej republiky na Slovensko sú prerušené. Ďalšie vlaky majú výrazné meškanie, informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na svojom webe.

S20 smeruje do Bratislavy (© Henrich Kleiner, web: imhd.sk) Jeden z vlakov smerujúcich do Bratislavy. Ilustračné foto: imhd.sk/Henrich Kleiner

„Z dôvodu nepriaznivého vplyvu počasia a zaplavených tratí na území Českej republiky (ČR) platia obmedzenia. Vlaky cez pohraničnú stanicu Čadca smer Praha nepremávajú, sú vedené len v úseku Žilina – Čadca s náhradnou súpravou. Cestujúcim odporúčame použiť spojenia do ČR cez Púchov,“ informuje ZSSK.

Dodáva, že vlaky cez pohraničnú stanicu Vrbovce (trať Nové Mesto nad Váhom – Myjava – Veselí nad Moravou) premávajú len po Vrbovce, ďalej do ČR sú odrieknuté. Vlaky cez ostatné prechody premávajú, ale je potrebné počítať s vyššími meškaniami.

V dôsledku prerušenia dopravy meškajú podľa ZSSK vlaky EC 271 (Brno– Budapešť), Os 2007 (Kúty – Bratislava) mešká zo stanice Bratislava-Lamač 45 minút, R 345 (Ostrava-Svinov – Žilina) mešká zo stanice Bratislava-Lamač 32 minút.

Spoje z Vrbovíc do Hodonínu a opačne boli vplyvom počasia odrieknuté v celom úseku. Spoj R 345 (Ostrava-Svinov – Žilina) R 345 (Ostrava-Svinov – Žilina) je odrieknutý v celom úseku, EC 142 (Žilina – Praha) je odrieknutý v úseku Čadca – Praha, SC 241 (Praha- Košice) je odrieknutý v celom úseku – nahradí ho Os 7547 v úseku Čadca – Žilina, Ex 605 v úseku Žilina – Košice.

(tasr)