Zabezpečte si majetok pred zaplavením: Devínska Nová Ves preventívne varuje ulicu Na hriadkach

Povodňová situácia je v mestskej časti Bratislava-Devínska Nová Ves stále veľmi komplikovaná a vážna.

20241509_povodne_38072352 Na snímke zatopené domy v Devínskej Novej Vsi 15. septembra 2024. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Informuje o tom samospráva, ktorá zároveň vyzvala obyvateľov z lokality Na hriadkach, aby si zabezpečili svoje obydlia a majetok pred prípadným zaplavením.

„Rovnako týchto obyvateľov vyzývame, aby sa pripravili na možnú evakuáciu,“ preventívne informovala vedúca mediálneho oddelenia bratislavskej mestskej časti Martina Legáth.

Už v nedeľu (15. 9.) pomáhala polícia pri evakuácii viacerých domov v Devínskej Novej Vsi. Kritická bola najmä situácia v okolí potoka Mláka.

(tasr)


Polemika okolo dôvodnosti stíhania čurillovcov sa presunula na oblasť odpočúvania po tom, ako zo strany ich obhajcu Petra Kubinu bola spochybnená legalita odposluchov jeho klientov. Advokát hovorí o nepoužiteľnosti tohto dôkazu a odkazuje na článok Denníka N a uniknuté video z vyšetrenia polygrafom bývalého šéfa inšpekcie Littera. Takýto výklad má ale mnoho právnych a vecných nedostatkov. Viac v článku.

prečítať viac

Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac