Južná Kórea čelí záplavám, evakuujú stovky domácností

Južnú Kóreu počas noci z piatka na sobotu zasiahli silné dažde, sprevádzané záplavami a zosuvmi pôdy, pre ktoré museli úrady evakuovať najmenej 500 obyvateľov z južných regiónov.

Kórejský hydrometeorologický ústav vydal pre južné regióny hydrologické varovania, podľa predpovedí sa očakávajú zrážky do 60 milimetrov.         

Úrady evakuovali 506 ľudí z 342 domácností, najmä v provincii Severný Kjongsang. Voda zaplavila viac než 50 cestných komunikácií a spôsobila početné zosuvy pôdy. TASR správu prevzala od kórejskej agentúry Jonhap.

(tasr)


Koncepcia čoraz väčších právnych zásahov do vnútroštátnych legislatív členských štátov Európskej únie bola predmetom Bratislavského právnického fóra 2024. Predstavitelia justície krajín V4 diskutovali o odborných témach a poukázali na negatívne vnímaný trend rozmachu práva EÚ…
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok