Do škôlky v Ostrave prišiel jeden z rodičov s nožom. Učiteľku si vzal za rukojemníčku

V materskej škole v ostravskej mestskej časti Svinov sa v pondelok ráno odohral nečakaný incident medzi učiteľmi a zákonným zástupcom dieťaťa.

Štyridsaťročný muž tam s vreckovým nožom ohrozoval zamestnancov, píšu Novinky. Jednu z učiteliek si dokonca vzal ako rukojemníčku a žiadal privolanie polície.

„Akonáhle muž zistil, že personál školy zavolal na tiesňovú linku, tak z budovy odišiel. K zraneniu osôb nedošlo,“ opísala incident policajná hovorkyňa Eva Michalíková.

Muži zákona ho nakoniec zadržali približne 150 metrov od škôlky. „U zadržaného bola vykonaná dychová skúška na alkohol s negatívnym výsledkom, rovnako tak test na drogy dopadol negatívne,“ skonštatovala Michalíková. Vreckový nôž, s ktorým ohrozoval učiteľku, mu policajti zabavili.

„V súčasnnosti je podozrivá osoba v režime zadržania a vykonávajú sa s ňou procesné úkony, preto viac informácií nemožno oznámiť. V danej veci kriminalisti zahája úkony trestného konania pre podozrenie zo spáchania trestného činu vydierania,“ zhrnula hovorkyňa.

(est)


Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok