Rusko tvrdí, že počas ofenzívy v Kursku zahynulo 31 ľudí

Ďalších 256 utrpelo zranenia od 5. septembra pri ukrajinskej ofenzíve v ruskej Kurskej oblasti, oznámilo ruské ministerstvo zahraničných vecí.

Snímka obrazovky 2024-09-23 o 12.40.48 Tank ruskej armády v Kurskej oblasti na území Ruska. Foto: TASR/AP

Ukrajinská armáda podnikla prekvapivý prienik do pohraničnej Kurskej oblasti na území Ruska 6. augusta, pričom ide o najväčší zahraničný útok na Rusko od čias druhej svetovej vojny.

Rusko tvrdí, že z najnebezpečnejších častí Kurskej oblasti odišlo 131-tisíc ľudí.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že vďaka operácii v Kurskej oblasti sa podarilo dosiahnuť prerozdelenie takmer 40-tisíc ruských vojakov a uvoľnila sa časť ruského tlaku v Donbase. Ruský prezident Vladimir Putin naopak tvrdí, že jeho sily postupujú na Donbase rýchlejšie než kedykoľvek predtým.

Ukrajina uvádza, že v Kurskej oblasti obsadila desiatky obcí a miest vrátane pohraničného mesta Sudža. Rusko až viac ako mesiac po začiatku ukrajinskej ofenzívy oznámilo, že podniklo protiofenzívu s cieľom vytlačenia ukrajinských jednotiek z Kurskej oblasti. Moskva zároveň tvrdí, že opätovne ovládla niektoré jej časti.

(tasr)


Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok