Chľaba: Prístupovú cestu do obce po záplavách opäť otvorili

Premávať začala aj autobusová linka regionálneho dopravcu Štúrovo - Chľaba - Helemba Község.

460962831_509684778478897_2451920128150284080_n Foto: Facebook/Chľaba

Dočasné dopravné spojenie medzi Chľabou a Štúrovom, ktoré zabezpečujú vybrané medzinárodné vlaky, bude fungovať už iba v pondelok, informoval Nitriansky samosprávny kraj.

Vodohospodári v ranných hodinách rozobrali protipovodňovú bariéru pod železničným nadjazdom. Tá umožnila ochrániť pred povodňami obec Kamenica nad Hronom. Pracovníci Regionálnej správy a údržby ciest skontrolovali a vyčistili vozovku. V určitých úsekoch voda vymyla krajnicu, ktorú bude potrebné v najbližších dňoch dosypať, potvrdila krajská samospráva.

Cesta III/1515, ktorá kopíruje tok rieky, je jedinou prístupovou cestou do Chľaby zo slovenskej strany územia. Počas povodní ju zaplavila voda z Dunaja, uzavretá bola od stredy (18. 9.). Rieka kulminovala v piatok (20. 9.) podvečer, cesta však bola naďalej pod vodou.

Zatopená bola aj prístupová cesta do obce z maďarskej strany, ktorú zaplavil Ipeľ. Cezhraničný most ponad Ipeľ v smere do Maďarska zostáva naďalej zatvorený.

(tasr)


Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok