Trenčiansky krajský prokurátor dostal podľa Žilinku na pracovisko výhražný list

Generálny prokurátor Maroš Žilinka na sociálnej sieti upozornil na to, že prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín obdržal nenávistný list s vyhrážkami.

78. schôdza Národnej rady SR Maroš Žilinka. Foto: Martin Baumann/TASR

V spoločnosti podľa Žilinku neúnosne narastá napätie, ktoré sa prejavuje nenávisťou, či dokonca vyhrážkami.

Po zhruba dvoch týždňoch, keď bol fyzicky napadnutý krajský prokurátor Krajskej prokuratúry Banská Bystrica, prichádza ďalší útok na prokurátora, tentoraz trenčianskeho. „…Ty zhoríš v pekle. Vieme o tebe o rodine, čo robíš, kde bývaš, my si ťa už nájdeme, sviečka ti už dohorieva za tvoje skutky. Čaká ťa trest boží,“ píše sa údajne v liste.

Generálny prokurátor v reakcii na tento list napísal: „Považujem za absolútne neprípustné akékoľvek formy vyhrážania sa či zastrašovania prokurátorov. Je potrebné uvedomiť si nesmiernu zodpovednosť prokurátora, celospoločenský význam a náročnosť zákonných úloh pri ochrane zákonnosti, pri plnení ktorých pochopiteľne prokurátor musí prijímať aj rozhodnutia, ktoré sa jednotlivcovi alebo časti verejnosti nemusia páčiť. To však nemôže byť dôvodom pre napádanie prokurátorov.“

Žilinka zároveň vyzýva ľudí, aby sa neuchyľovali k podobným útokom, pretože takéto prejavy nemajú v spoločnosti miesto a názor je podľa neho možné a tiež nutné vyjadriť kultúrnym a primeraným spôsobom.


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica zavádza okrem iného povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok